Kurser og foredrag

TUBA holder konference i Odense i januar 2017

TUBA inviterer til konference med førende danske og udenlandske forskere og eksperter indenfor psykosocialt og psykoterapeutisk behandlingsarbejde. De deler ud af deres erfaringer, af ny forskning og resultater med fokus på professionelt at anvende terapi og rådgivning i psykosocialt behandlingsarbejde.

”Terapi, rådgivning og hverdagsmirakler” er særligt for dig, der professionelt har berøring med udsatte børn og unge eller har rådgivnings- eller samtaleforløb med udsatte børn, unge og voksne fra familier med misbrugsproblemer eller andre dysfunktionelle forhold. Hovedtaler er amerikanske Scott D. Miller, Ph.D., ophavsmand til FIT (Feedback-Informed Treatment), et meta-værktøj til dialog og evaluering af interventioner, samtaler og behandling.

Læs alt om TUBAs store konference her

 

Med et kursus fra TUBA skærper du dine kompetencer indenfor arbejdet med børn og unge fra familier med misbrugsproblemer. Se alle TUBAs kurser og tilmeld dig direkte her på siden: 

Kurser forår 2016

Kurser efterår 2016

TUBAs populære kurser og oplæg klæder dig på, og gør dig klogere på arbejdet med børn og unge fra familier med alkohol- og stofmisbrugsproblemer. Mange børn fra familier med misbrugsproblemer fortæller, at deres redning blev en voksen – udenfor familien, der så dem og viste dem en anden vej. Du kan blive den voksne, og med den rette viden, kan du handle endnu bedre.Alle indlæg indeholder både en teoretisk del og en mere praktisk del, hvor deltagerne, med udgangspunkt i egne erfaringer og praksis, kan diskutere det valgte emne.

 

Individuelle kurser:

På TUBAs individuelle kurser tilrettelægger vi et kursus, der passer til jeres behov. TUBAs specialister har stor erfaring med at opkvalificere i følgende emner:

  • Hvad er et alkoholproblem?
  • Dynamikker i en familie med alkohol- og stofmisbrugsproblemer
  • Barnet i en familie med alkohol- og stofmisbrugsfamilie
  • Senfølger
  • Mødet med den unge/barnet
  • Dilemmaer og rådgivning
  • Den professionelles tvivl
  • Tidlig opsporing
  • Nødvendige samtaler

Hvad koster det?
Et oplæg på 2-3 timer koster 3000 kr. + transport (under 30 personer) eller 5000 kr. + transport (over 30 personer) 
Inkl. deltagelse fra en ung + 1000 kr.
Et heldagsoplæg koster 7500 kr. + transport (under 30 personer) eller 10.000 kr. + transport (over 30 personer).

Vil du vide mere?
Vil du vide mere eller booke et oplæg, så skriv til os på kursus@tuba.dk.

Brug for sparring om børn og unge fra familier med misbrugsproblemer?

TUBA tilbyder desuden supervision og sparring til fagperso. Prisen på dette er: 1250 kr/time. Kontakt kursus@tuba.dk.

Se derudover vores samtaleguide til fagpersoner

Til skolen

TUBAS skoletjeneste hjælper elever i folkeskolens ældste klasser med viden til at aftabuisere problemet med misbrug i hjemmet.  

Efter et oplæg fra TUBAs skoletjeneste har klassen fået viden om konsekvenserne af at bo og vokse op med forældre der har et misbrugsproblem, og inspiration til gode samtaler. Det sætter vi fokus på, fordi viden forebygger mistrivsel og hjælper os med træffe gode valg for os selv og hinanden.  

Oplægget varer 2 klassetimer, og afholdes ofte i forbindelse med en emneuge eller lignende.

TUBAs skoletjeneste er et tilbud til 7.-og 10. klasser i folkeskoler og på efterskoler. 

Bestil et skoleoplæg på kursus@tuba.dk

TUBAs undervisningsmateriale til 7.-10. klasserne er spækket med øvelser og debatskabende film samt en guide til læreren, hvis en sårbar elev træder frem. Materialet er oplagt sammen med temaerne alkohol, tabu og misbrug.

Kurser i online rådgivning

Gennem flere år har vi udviklet vores online rådgivning med både 1:1chat og gruppechat. Vi har udviklet samtalemodeller og undervisningsmateriale målrettet frivillige rådgivere. 100 frivillige har gennemført vores uddanelse i chatrådgivning og vi har været gæsteundervisere hos bla. Livslinien.

Baseret på vores erfaringer har vi også udviklet denne guide til chatrådgivning om, hvordan man kan opstarte en chatrådgivning. Vi deler gerne ud af vores erfaringer og tilbyder både undervisning i chatrådgivning og workshops i forbindelse med opstart af chat- og gruppechatrådgivning.

For yderligere information kontakt rådgivningskoordinator Camilla Rode Jensen; crj@tuba.dk.

Print en plakat om TUBAs chatrådgivning til at hænge op.