#blanddig

Thomas og Peter - #blanddig

Støt unge fra misbrugsfamilier

Donér med Mobilepay
72810

SÅDAN BLIVER DU BEDRE TIL AT BLANDE DIG - PÅ DEN GODE MÅDE!

1. Gi' tid

Forsøg ikke at komme med løsninger eller slutninger. Du hverken kan eller skal 'løse' noget her og nu. Fortæl i stedet, hvad du ser og tænker, så I får hul på snakken. Giv dig god tid og vær tålmodig. Brug enkle formuleringer og ord, og lad være med at stille for mange spørgsmål.

Eks:

"Jeg kan se, at du er bekymret for din far. Er det rigtigt?"

2. Gi' styrke

Ved at vise tillid og anerkendelse kan du være med til styrke den unges selværd. Fortæl, hvor stærkt det er, at han eller hun klarer sig på trods af mors og fars problemer. Forklar, at den unge ikke er alene, og at der er andre i samme situation. Giv tips til at tackle de svære situationer.

3. Gi' forklaring

Fortæl den unge, at hun eller han på ingen måde er ansvarlig for familiens problemer - også selvom det nogle gange føles sådan. Forklar, at når man ikke har magt til at ændre andre personers beslutning om at have et misbrug, kan man aldrig stå til ansvar.

4. Gi' frirum

Samværet og samtalen med dig kan være et frirum - en tiltrængt pause, hvor der er mulighed for at lukke frustrationer, sorg og vrede ud, hvis det er det, den unge ønsker. Skab en tryg atmosfære med få forventninger, så den unge kan få lov at være sig selv. Snak gerne om, hvordan den unge selv kan skabe sig nogle rammer, der gør ham eller hende mere tryg derhjemme.

Vil du have flere tips? Tilmeld dig TUBAs månedlige nyhedsbrev.