Jeg elsker ham, men frygter ham

Køn: 
Kvinde
Alder: 
14 år
Hvem i din familie har et misbrug?: 
Min far
Spørgsmål: 

Hej brevkasse. Jeg har ikke set min far far i et lille år (1 år til Maj). Jeg har gået med en angst og mulig depression. Det hele startede i 2018 min far og hans kone skulle giftes, jeg havde noget pænt tøj derfra. Et par uger efter, skulle ud for at spise inde i København, jeg tog det tøj på fra deres bryllup, men det synes han ikke var okay, for jeg havde taget nogen lidt slidte sko på, jeg siger så at jeg ikke ville med og sætter mig ind på mit værelse, han kommer ind og man kan se han er rasende (hans højre øjenbryn løfter sig) da han har råbt lidt af mig vælger han at tage fat i døren han stod vedsiden af og sparke den ind i mit skrivebord der står bag døren mens han råber og skriger (på det tidspunkt var jeg så bange at jeg fik et Blackout) hans kone kom ind og fik ham stoppet, jeg kunne hverken sige noget eller rejse mig op fordi jeg var så bange. Nu er jeg nået til det stadie at jeg godt kan se ham, bare det ikke er hjemme i hans hus. Nogen gange kan jeg godt ligge om aftnen og have selvmordstanker og nærnest tuder mig selv ihjel.

Svar: 

Kære dig

Den oplevelse du beskriver lyder rigtig voldsom, og jeg kan godt forstå, at den virkelig har sat dybe spor i dig. Din fars opførsel denne aften er fuldstændig uacceptabel, men det er svært at sige fra over for sine forældre og det kræver stor styrke. Derfor synes jeg, det er rigtig flot, at du har lyttet til dig selv og sagt fra over for din far. Det er sejt!

Du skriver, at du har været plaget af angst, depression og selvmordstanker. Det må være rigtig hårdt for dig at være i. Du nævner ikke, at din far har et misbrug, men jeg vil i mit svar gå ud fra, at dette er tilfældet. I TUBA har vi forskellige tilbud om terapi – både i grupper og individuelt – hvor man kan tale om sine problemer og få nogle værktøjer til at bearbejde dem. I gruppeterapien kan du møde andre unge, der er vokset op med misbrugende forældre. Netop det at tale med andre, der befinder sig i samme situation, oplever mange som en stor lettelse, fordi det blandt andet giver en følelse af ikke at være alene. Hvis du på nuværende tidspunkt tænker, at det er for meget at tale med en gruppe, tilbyder vi også individuel terapi, hvor du kan tale alene med en terapeut. Du kan læse mere om tilbuddene her: http://tuba.dk/hjælp .

I forhold til de selvmordstanker, du beskriver, vil jeg anbefale dig at kontakte http://livlinien.dk, hvis de optræder igen. De kan også kontaktes på 70201201. Her er de specialiserede i netop den slags problemstillinger, du beskriver. 

Hvis det ikke er tilfældet, at din far misbruger, er du meget velkommen til at skriver herind igen, så hjælper vi dig videre til et tilbud, der passer bedre til dig. 

Jeg ønsker dig alt det bedste og håber, at du vil række ud efter den hjælp, du har brug for. Husk på, at du allerede har taget et stort skridt ved at sige fra over for din far og skrive herind. Du er på rette vej! 

De bedste hilsner Liv, TUBA