Kære Maja

Dejligt at du har mod på at prøve gruppechatten, lad mig endelig høre, hvad du synes om det.

Du har en liste med ting du skal arbejde med skriver du, har du gjort dig nogle tanker om, hvor og hvordan du kan/vil arbejde med de ting der står på listen?

Jeg kan godt følge dig i, at det er svært at finde ud af, hvad du skal sige til din far, også selvom det kun er indeni. Nogle har det sådan, at de kender f.eks. deres far på en måde, så de godt ved, hvad han ville svare, hvis han kunne. På den måde kan de have en dialog med ham inde i dem selv, jeg ved ikke om det er sådan for dig?
Når jeg skrev det med at skælde ud, på dem som har gjort dig ked af det. Så tænker jeg ikke så meget på, at der skal være en diaog. Jeg tænker mere på, at du skal få sat ord på, præcis hvordan du har det og få sagt det højt. Sådan at du står ved dig selv og giver dig plads til at have det som du har det. Det kan godt være en proces at finde ud af, hvordan man har det, du er skuffet og vred skriver du, og måske er der noget sorg inderst inde. Nogle gange er det sådan, at man skal have sat ord på nogle følelser og få dem ud af kroppen, før man kan mærke de næste følelser. Hvis det er skuffelsen og vreden du mærker tydeligt nu, så tror jeg det kan være en ide, at sætte ord på dem, igen og igen, måske få nogle ‘bitch flip’ hvor du mærker vreden i kroppen… på et tidspunkt, vil du så måske mærke at der også kommer andre følelser… måske, jeg kan ikke vide det med sikkerhed, men min erfaring siger mig, at der kan være mange forskellige følelser forbundet med det at have en drikkende far. Og at man nogle gange skal igennem nogle af dem, for at mærke de næste. Der er ingen af de føleler du mærker, som er forkerte og det bedste du kan gøre er, at give plads til dem alle.
Det er noget lidt svært noget det her, jeg ved at det er noget af det rigtig mange unge får støtte til at gennemleve i terapi i TUBA. Jeg villle ønske vi havde en afdeling i Esbjerg, så du kunne komme ind og tale med en af vores terapeuter.

Jeg kan sagtens forstå at du stiller dig selv alle de spørgsmål om ‘hvorfor mig?’, *hvad har jeg gjort?’, ‘hvd er det jeg er ked af?’ osv – kommer du nogle gange frem til nogle svar på de spørgsmål?

Din beskrivelse af, at du får en form for fred og samtidig en frygt, når du giver slip på din far, kan jeg godt genkende fra andre jeg unge jeg har talt med. Du beskriver rigtig fint det med, at du ikke kender til andet og derfor ikke ved, hvad der kommer. Jeg kommer til at tænke på, om der mon kommer et savn….? Hvis vi forestiller os, at du giver slip på håbet om, at du får den far du ønsker dig, kunne du så forestille dig, at du ville føle et savn? I stedet for at leve med håbet, om at din far en dag vil blive ædru og være den far for dig som du har brug for, vil du måske komme til at leve med et savn over det du længes efter men ikke får? Jeg ved det ikke, det var bare lige en tanke jeg fik, da du skrev det med hvad der mon sker, når du giver slip.

Hvor lyder det bare som en dejlig beskrivelse af tiende klasse. Det lyder virkelig som en god plan at lade dig nyde at være hvem du rigtig er. Hvem er det egentlgi du rigtig er, altså i forhold til den pige du viser nu, hvor du går i niende? Er der nogle konkrete ting du tænker skal være anderledes når du starter i tiende? Og hvis du skal vise hvem du rigtig er, indebærer det så, at du fortæller om din far, eller bliver det for meget? Du kan ikke overskue det skriver du? Mon der er noget du kan sige, som du har det godt med, og hvor du ikke føler du skjuler noget, selvom du måske heller ikke fortæller alt om din far? Har du tænke over, hvordan du vil præsentere dig overfor de andre og hvad du har lyst til at fortælle dem og ikke fortælle dem? Jeg tænker på om det kan være rart for dig, at have gjort nogle tanker om det, og besluttet med dig selv hvad du vil fortælleog ikke fortælle, så du ikke bliver overvældet og i tvivl når folk spørger?

Det gør ikke spor at der går idt tid mellem svarene, jeg er i brevkassen ca en gang om ugen og hvis du nogle gange har brug for lidt ekstra tid til at svare, så tag endelig den tid du skal bruge. Der er ikke noget der haster 🙂

Kærlig hilsen
Camilla