Mød Maya

Som terapeutfrivillig i en gruppe er jeg sammen med en erfaren psykolog i TUBA med til at støtte og guide det arbejde, de unge i gruppen gør sammen med hinanden og sammen med os, der er terapeuter. Det er naturligvis den erfarne psykolog, der har det endelige ansvar og den største erfaring, men mit input og engagement bliver samtidig værdsat, og som frivillig i grupperne bidrager man reelt til det terapeutiske arbejde.

Jeg er frivillig i TUBA, fordi det giver mig mulighed for at føle, at jeg reelt gør en forskel for de unge, der benytter sig af TUBAs tlbud. Samtidig er det en uvurderlig mulighed for mig for at få mere erfaring som terapeut. Det har været utrolig lærerigt og inspirerende at møde de mennesker, jeg har mødt gennem TUBA, og det, jeg har lært, vil jeg tage med mig videre i mit senere arbejde som terapeut.

For mig er der flere ting som karakteriserer arbejdet i netop TUBA. Først og fremmest er TUBAs målgruppe en ellers overset  gruppe mennesker, som virkelig har fortjent et sted, de kan gå hen og søge hjælp og støtte. Det har været min oplevelse, at de fleste, der kommer her, oprigtigt er motiverede og engagerede og på den måde virkelig får udbytte af terapien - det bidrager naturligvis også til, at man som frivillig får en god oplevelse med arbejdet. Samtidig er det ofte barske skæbner, man kommer i berøring med, og det har naturligvis påvirket mig. Det har været lærerigt, og det har bidraget til, at jeg virkelig føler, arbejdet er meningsfuldt. Endelig er TUBA en meget god og imødekommende arbejdsplads at være en del af, hvor de enkeltes kvaliteter og bidrag bliver respekteret, og jeg har oplevet at være en værdsat del af organisationen.

Der kan være mange gode grunde til at påtage sig arbejdet som frivillig, men for mig kan jeg først og fremmest anbefale det på baggrund af de oplevelser og erfaringer, jeg selv har fået med mig, som har været berigende for mig både personligt og professionelt. Det er samtidig vigtigt, at man har lyst til at påtage sig det ansvar og engagement, som arbejdet fortjener.