Kender du det?

Mh2NxocbyZ8

Er du vokset op i en familie med alkohol- eller stofmisbrugsproblemer, ka ndu ofte føle dig alene og usikker i forhold til andre mennesker. Det gælder for mange i den situation, og problemerne kan typisk være: 

- at du er bange for, hvordan andre opfatter dig. 

- at du glemmer dine egne behov

- at selvkritikken tager overhånd 

- at det er svært at sige fra

- at dit liv synes uoverskueligt 

- at du har svært ved at skabe nære relatioiner til andre

- at du ofte føler dig ensom 

- at du ofte har problemer med dit selvværd

Måske føler du, at du har ansvar for, om dine forældre drikker. Derfor kan du få lyst til at kontrollere, om din mor eller far drikker. Det er helt normalt. Måske har du prøvet at fylde vand i flaskerne, så de ikke drikker sig så fulde? Måske har du fundet flasker i vasketøjskurven eller i toilettet og smidt dem ud? Måske har du oplevet, at din mor eller far har været så fulde, at de blev syge eller meget fraværende af det, og du er bange for, at det sker igen? Måske aflyser du aftaler med venner, fordi du hellere vil være hjemme og sørge for, at din mor og far ikke drikker? Måske er du bare gal eller vred på dine forældre og forsøger at undgå dem.

Uanset hvilke konsekvenser dine forældres misbrug har på dig, så påvirker det dig. Du har ret til at have et mere tilfredsstillende liv, selvom dine forældre har problemer.

I TUBA kan vi hjælpe dig til at få det bedre. Her på temasiden kan du se og læse om andre unges konsekvenser af livet i en misbrugsfamilie. For du er ikke alene om at have det svært med, at dine forældre måske drikker for meget eller tager stoffer. Hver tiende ung i Danmark er belastet af forældres alkoholproblemer.