Kan børn, der vokser op med forældre med alkohol- og stofproblemer, hjælpes, når de selv er blevet voksne? Det enkle svar er JA! Et nyt forskningsprojekt slår fast, at de kan hjælpes til bedre trivsel, mindre psykisk belastning og øget livsmestring.
TUBA Danmark har i samarbejde med Aarhus Universitet gennemført første del af forskningsprojektet Measuring the Impact of Psychological Therapy: Experimental Evidence from Denmark.
Den 1. september 2021 afholder TUBA en faglig konference i Folketingets Fællessal, hvor forskningsprojekts første delkonklusioner bliver præsenteret.
I projektet har et team af forskere undersøgt, hvad der sker med unge, der er påvirket af senfølger efter en barndom med forældre ramt af alkoholproblemer eller stofmisbrug. Nærmere beskrevet har forskerne undersøgt, hvad der sker, hvis de unge får hjælp – og hvad der sker, hvis de må vente længe på at få hjælp.
Konklusionen er entydig. Det gør en stor forskel for de unges trivsel og livsmestring at tilbyde specialiseret behandling, ligesom det har betydning IKKE at tilbyde behandling.
Konferencen er målrettet dig:
• der er politiker
• der arbejder med børn og unge fra familier med alkohol- og stofproblemer
• der arbejder med familier med alkohol- og stofproblemer
• der på anden vis har interesse i feltet børn og unge fra familier med alkohol- og stofproblemer.
Konferencen er gratis at deltage i, men der er et begrænset antal pladser.
Ønsker du at deltage, så tilmeld dig på adressen
Billetter uddeles efter først til mølle-princippet.
Program for konferencen
15:00 – 15:10 Velkomst v. medlem af Folketinget Camilla Fabricius og TUBAs landsleder Henrik Appel
15:10 – 15:30 Præsentation af forskningsprojekt og resultater: Measuring the impact of psychological therapy – experimental evidence from TUBA Denmark v. forsker Bastien Michel, BSS
15:30 – 15:50 Forskning ”oversat” til praksis – feltet generelt og de unge specifikt v. Helle Lindgaard, faglig chef, TUBA Danmark
15:50 – 16:10 TUBA-unge fortæller om det personligt virksomme
16:10 – 16:35 Pause
16:35 – 16:55 Hvorfor måle om indsatsen virker? – tanker fra Trygfonden v. forskningschef Anders Hede
16:55 – 17:30 Spørgsmål og debat
17:30 – 17:45 Opsamling og kig ind i fremtiden: Fremtidige indsatser til unge fra familier med misbrug v. Helle Lindgaard
17:45 Tak for i dag v. Helle Lindgaard