Frivillig i TUBA
Du kan være frivillig i TUBA på tre forskellige måder:
1. Terapeutfrivillig – dig, der er uddannet psykolog eller psykoterapeut som kan være frivillig 3-4 timer om ugen i vores grupper eller individuel terapi. Der findes to slags frivillige terapeuter i TUBA:
Co-terapeuter: Hvis du er frivillig som co-terapeut, så er du med i et gruppeforløb, hvor gruppen mødes hver 14. dag på et fast tidspunkt (som regel 2½-3 timer pr. gang). Dertil deltager du løbende i en supervisionsgruppe med andre co-terapeuter i det nærområde, hvor du er tilknyttet en afdeling. Din nærmeste kontaktperson i TUBA er den fastansatte terapeut, der kører gruppeforløbet og i sidste ende refererer du til regionslederen.
FRI-terapeuter: Hvis du er frivillig terapeut og har individuelle forløb, så møder du ind i TUBA på en fast ugentlig dag, hvor du har 4 samtaler på en 14-dages periode. I din mødetid er indregnet supervision hver 14. dag. Supervisionen foregår sammen med de andre FRI-terapeuter, som du er på hold med/er på vagt samtidig med dig. Din nærmeste kontakt i TUBA er din frivilligkoordinator og du refererer i sidste ende til din regionsleder.
Se om vi har ledige stillinger for frivilligterapeuter herunder.
2. Onlinerådgiver til tuba.dk – For dig, der har en socialfaglig baggrund og gerne vil rådgive unge via chat, sms eller brevkasse. Som onlinerådgiver møder du ind hver 14. dag på et fast vagthold i tidsrummet 17.45-21.15 i vores lokaler i Aarhus. Som onlinerådgiver får du supervision og du deltager sideløbende i en skræddersyet rådgiveruddannelse. Rådgiveruddannelsen består af 5 moduler fordelt over cirka et år – du binder dig altså også for et år. Du kan læse mere om det at være frivillig onlinerådgiver her, hvor du også kan sende din ansøgning og dit CV.
3. Aktivitetsfrivillige – dig, der gerne vil hjælpe i den lokale afdeling med fx at lave kaffe til vores arrangementer eller andre små-opgaver.
Send en mail til den afdeling, der ligger tættest på dig.
Frivilligstillinger i TUBA
TUBA Aarhus søger chat- og sms-rådgivere til TUBAs onlinerådgivning
Ansøgningsfrist: 01 januar, 2025
Læs opslaget herTUBA Frederikshavn søger frivillig terapeut eller psykolog til gruppeterapi
Læs opslaget herTUBA Viborg søger frivillige terapeuter og psykologer til gruppeterapi
Læs opslaget herTUBA Viborg søger frivillige terapeuter og psykologer til individuel terapi
Læs opslaget herVar der ikke mulighed for at blive frivillig lige nu? Så abonnér på vores nyhedsbrev eller følg vores LinkedIn-profil. Her slår vi alle vores frivillige stillinger op.
Læs folderen Bliv frivillig i TUBA
Derfor har vi frivillige i TUBA
De frivillige arbejder i sagens natur ulønnet, af egen fri vilje og er der, fordi de brænder for TUBAs sag. I mødet mellem unge og frivillige skaber det stor værdi for de unge at vide, at de bliver mødt med oprigtig anerkendelse og interesse, netop fordi de frivillige er i TUBA, fordi de vil, ikke fordi de skal. Det skaber gyldighed i det menneskelige møde mellem unge og frivillige, hvor de unge bliver mødt, fordi de har en værdi i sig selv, og ikke fordi den anden får en løn.
Frivilligheden betyder også, at de unge ikke bliver mødt af rådgivere i en ekspertposition, men af en reflekterende sparringspartner, med en særlig viden om det at vokse op i familier med misbrugsproblemer. Frivilligheden fordrer hermed en jævnbyrdig interaktion, hvor de unge mødes som ressourcefulde eksperter i eget liv.
Diversiteten blandt de frivillige i online-rådgivningen er med til at sikre, at de unge bliver mødt med forskellige livserfaringer og faglige tilgange og på den måde øges sandsynligheden for, at de unge kan spejle sig i den rådgivning, de får. De frivilliges tværfaglighed bidrager til kontinuerlig udvikling af det online rådgivningstilbud.
Aktivitetsfrivillige er ofte unge, der selv har gennemført et forløb i TUBA. Det har en stor værdi for nye unge at kunne møde og spejle sig i andre unge, som er på den anden side af et TUBA-forløb, en værdi der kontinuerligt sendes i kredsløb fra frivillige, som er tidligere TUBA brugere til unge, som er på vej ind i TUBA.
Sådan er det at være frivillig i TUBA
Værdierne i TUBA betyder, at vi tilstræber at møde de frivillige med
- Fællesskab
- Ligeværdighed og respekt
- Anerkendelse
- Åbenhed/rummelighed
- Ansvarlighed/inddragelse
- Mulighed for faglig og personlig udvikling
- Lyst og glæde
Vi ønsker, at man som frivillig i TUBA oplever meningsfuldhed i mødet med de unge, andre frivillige og ansatte medarbejdere, samt en meningsfuldhed i at arbejde for TUBAs sag.
Hvis du modtager offentlige ydelser, bør du også være opmærksom på, at der kan gælde en række regler, når det kommer til mængden og typen af frivilligt arbejde, du må varetage. Du kan læse en fyldestgørende guide om reglerne for frivilligt arbejde, mens man modtager offentlige ydelser på a-kasse-guiden.dk