TUBA inviterer til sommerhøjskole i uge 27 på Svendborg Efterskole.
For 750 kr. kan du komme med på årets sommerhøjskole for unge i TUBA. Vi skal være kreative, men vi skal også hygge os, gå ture på stranden, tænde bål, synge og meget mere. Sommerhøjskolen finder sted den 3. juli – 7. juli 2023. I løbet af ugen kan du deltage på to forskellige workshops med dygtige undervisere. De fem workshops, du kan vælge mellem, er beskrevet længere nede.
OBS: For at kunne deltage skal du være i gang med et forløb i TUBA eller stå på venteliste til et forløb i TUBA og være fyldt 18 år ved højskolens start.
Har du afsluttet dit forløb i TUBA for nylig, kan du skrive til og komme på venteliste. Vi åbner for salg til ventelisten efter 1. juni og skriver direkte til dig, hvis der er en ledig plads.
WORKSHOPS
Der er fem forskellige workshops med hold på omkring 12–17 deltagere, en workshopleder og en terapeut. Du skal vælge de tre workshops, som du foretrækker, når du køber billet, og så sørger vi for, at du kommer på to af dem:
Skriveværksted
Har du lyst til at skrive? Men ved måske ikke helt, om hvad eller hvordan?
I skriveværkstedet får du nogle enkle værktøjer, mulighed for at prøve dem af og mulighed – hvis du tør – for at dele med os andre og høre andres ”eksperimenter”. Det handler ikke om at være ”dygtig”, men om at få hul på noget og mærke, at du har din helt egen stemme. Og om at have det sjovt. Du er velkommen, uanset om du har skrevet i mange år, aldrig har skrevet eller har forsøgt dig med lidt dagbog af og til. Du bliver undervist af Christina Thiemer.
Maleri
Det handler om at udfolde sig i farvernes verden. Vi arbejder mest i store formater, du kan male stille, eller du kan male vildt og voldsomt. Du kan male noget, der ligner, eller noget helt abstrakt. Du bliver undervist af Carsten Breum.
Krop – stemme – puls – stilhed
En workshop fuld af puls, varme og frihed i kroppen. Det handler ikke om at gøre det rigtigt. Det handler om gøre det på din måde. Igennem bevægelse, rytmik og dans får vi nyt liv ind i kroppen. Blodet bliver iltet, hjertet pumpet og endorfinerne banker på. Vi bruger stemmerne laver power-øvelser og kor idenfor og udenfor. Alle har en tone i livet, og alle kan være med. Stilheden kommer til os i daglig guidet afspænding, hvor vi alle får mulighed for at lytte indad, mærke hjertets egen rytme. Du bliver undervist af sangerinden Yasmin Elvira Steenholdt.
Idrætsworkshop – mest for sjov
I workshoppen skal vi prøve nogle idrætsgrene, som mange ikke kender til personligt. Det drejer sig om golf og padel tennis – begge aktiviteter foregår ca. 10 min. kørsel fra højskolen og med klubtrænere. I tillæg til det vil der også være kortere elementer med lettere fysiske træningsøvelser, søm øger dit energiniveau og beroliger dit sind. Vi forventer ikke, at du har prøvet nogle af tingene før; du skal blot have lyst til opleve noget nyt.
Vi vil også have fokus på og løbende arbejde med de mentale udfordringer ved at prøve noget nyt. Hvordan er din selvkritik? Hvordan kan du tackle modgang? Hvordan kan du opmuntre dig selv? Hvordan kan du have det sjovt samtidig med, at du lærer nyt?
Med andre ord: Vil du have det sjovt sammen med andre unge, prøve nye idrætsgrene, få mere selvtillid ved at opleve uventet succes, så er denne workshop måske noget for dig. Du bliver undervist af bl.a. Alex Kastrup Nielsen.
Natur og fællesskab – bål og vandring
Naturen i sig selv er et fantastisk rum, som vi ved har en gavnlig effekt på os mennesker. Føler du dig stresset, så kan en tur ud i naturen f.eks. give ro. Vi skal ud (at gå) i naturen sammen, og se om vi kan give slip på hverdagslivet, bruge vores sanser og finde frem til en mere bevidst opmærksomhed. Gåture, bål og gode historier er noget af det, vi går efter, når vi i fællesskab med hinanden og naturen omkring os lærer os selv og måske vores egen natur bedre at kende.
Workshoppen kræver ikke særlige forudsætninger – du skal bare have lyst til oplevelser udenfor i fællesskab med andre unge fra TUBA. En lille rygsæk og godt fodtøj til gåture er godt at have med. Du bliver undervist af Henning Guldager.
Alle workshops handler om at undersøge sin kreativitet, om at skabe og prøve noget nyt – sammen med andre. Der kræves ingen forudsætninger ud over din nysgerrighed.
ANDRE FÆLLES AKTIVITETER
Udover workshops kan du glæde dig til mange andre spændende og sjove aktiviteter på sommerhøjskolen. Det kan for eksempel være:
- Fælles morgensvømmetur ved stranden
- Mini-workshop, hvor du kan lære at strikke
- Filmaften
- Brætspil
- Drop-In møde som dem, du måske kender fra din TUBA-afdeling
- Bål og fællessang
Torsdag er der tradition for, at vi holder en festaften, hvor der er dækket pænt op i spiserummet og der efterfølgende vil være fælles hygge, quiz m.m.
DET PRAKTISKE
Vi mødes på Svendborg Efterskole mandag d. 3. juli mellem kl. 9-10.00, og højskolen slutter fredag d. 7. juli kl. 15.00. Transport til og fra skolen står du selv for.
På højskolen vil der være terapeuter fra TUBA, som du er meget velkommen til at gribe fat i, hvis du har brug for en snak. Så selvom højskolen ikke er et terapeutisk forløb i traditionel forstand, er du i trygge hænder.
Du skal selv medbringe håndklæder og sengelinned eller sovepose. Indkvartering foregår i delte topersonersværelser med eget bad og toilet (med mindre du tilvælger eneværelse). Højskolen er alkohol- og stoffri. Husk tøj efter vejret og de workshops, du deltager på.
Om stedet
Højskolen finder sted på Svendborg Efterskole, der ligger i udkanten af Svendborg tæt på Christiansminde Strand. Se på kort her. Skolen har både gode inde- og udefaciliteter og en stor spisesal, hvor der serveres mad tre gange om dagen.
Fælles Facebook-gruppe
Inden sommerhøjskolen starter, bliver du inviteret til at være med i en gruppe på Facebook. Facebook-gruppen er deltagernes egen, som fx kan bruges til at koordinere fælles transport inden højskolestart, stille spørgsmål til hinanden undervejs eller dele billeder efter højskolen. Vi lukker ikke gruppen ned igen.
Behov for en ekstra hånd?
Hvis du på forhånd ved, du vil få svært med at ankomme blandt mange ukendte mennesker, kan du sende en mail med dit telefonnummer til Jeppe (). Så vil han sætte dig i kontakt med en af terapeuterne, så I inden højskolens start kan lave en aftale om at få en kort snak i forbindelse med din ankomst.
Har du spørgsmål til højskolens rammer, forløb og indhold, er du velkommen til at kontakte Jeppe på
Vi glæder os til at se dig.
NB: Tilmeldingen er bindende, så hvis du bliver forhindret i at deltage, kan vi desværre ikke give dig pengene tilbage.
TUBA Sommerhøjskole 2023 er støttet af Augustinus Fonden.