TUBAs konference og heldagsworkshop 2022
Den 28. og 29. marts 2022 inviterer TUBA til konference og heldagsworkshop i Odense Congress Center om traumer og traumebehandling. Med i billetten er frokost.
Konferencen+heldagsworkshop, 28. og 29. marts: Pris 3295 kr. (Early Bird-pris: 2995 kr.)
Det er også muligt at købe billet til en af dagene:
Dag 1: Konferencen Forstå traumet, d. 28. marts: Pris 1995 kr.
Dag 2: Heldagsworkshop Traumebehandling, d. 29. marts: Pris 1495 kr.
Dag 1: Konferencen Forstå traumet
Konferencen den 28. marts handler om psykologiske traumer, PTSD-symptomer og forskellige behandlingstilgange. Den er målrettet dig, der har med traumatiserede unge og voksne at gøre, og som vil blive klogere på traumer og på, hvordan du kan arbejde med traumebehandling.
Traumer kan – hvad enten det er som følge af uheld, ulykker, overfald eller tilknytningsproblematikker i opvæksten – give svære, langvarige senfølger. I TUBA viser målinger, at over halvdelen af de unge, som opsøger vores tilbud, har symptomer på PTSD på grund af oplevelser i deres opvækst og ungdomsliv.
På konferencen får du input til dit arbejde som fx psykolog, terapeut, socialpædagog, familiebehandler, socialrådgiver, lærer eller ansat på krisecenter. Du vil få skærpet dine kompetencer og opnå kendskab til forskellige behandlingstilgange.
Hovedtaleren er den svenske psykolog og forfatter Sverker Belin, der bl.a. taler om, hvad der skal til, for at vi kan hjælpe mennesker med svære psykiske problemer. I løbet af konference-dagen vil du kunne tilmelde dig to valgfrie oplæg med forskellige vinkler på arbejdet med traumer, ligesom der vil være et afsluttende oplæg af den norske psykolog Per Isdal om, hvordan man tager sig af det, når fagpersoner selv bliver mærket af arbejdet med traumatiserede mennesker. Hvilke oplæg, du kan vælge imellem, kan du se herunder:
På heldagsworkshoppen vil psykolog, psykoterapeut og supervisor Sverker Belin og psykolog og psykotraumatolog Ala Goldblum Elczewska fokusere på praksisnær relationsarbejde og traumebehandling.
Program for dag 1:
8.30-9.00: Ankomst
9.00-9.10: Velkommen til konferencen
9.10-10.40: Når det onde bider sig fast v/ Sverker Belin
Hvad skal der til for at skabe forandring og udvikling for personer med svære psykiske problemer og en traumehistorik? Den svenske psykolog Sverker Belin fortæller i dette oplæg om den behandlingsproces, et traumeramt menneske skal bevæge sig igennem. Han tager dig igennem de udfordringer, der kan opstå undervejs som et resultat af den bagage, hver enkelt har med sig, og han sætter fokus på, hvad der skal til for at lykkes med at hjælpe.
10.55-12.15 Oplæg runde 1 – første valgfrie oplæg afholdes
12.15-13.15: Frokost
13.15-14.35: Oplæg runde 2 – anden valgfrie oplæg afholdes
14.50-16.20: Medfølelsens pris v/ Per Isdal
Når man arbejder med traumatiserede mennesker, udsættes man selv for fare – følelsesmæssig fare. I dette oplæg af psykolog Per Isdal får du viden om, hvad det gør ved os som fagpersoner, når vi møder andres traumehistorik. Kan man selv blive traumatiseret af arbejdet? Og er traumatiserede hjælpere gode hjælpere? I oplægget får du også viden om sekundær traumatisering, ’compassion fatigue’ og udbrændthed, og du får viden om, hvad vi kan gøre for at passe på os selv i arbejdet, herunder om Lejrbålsmetoden.
16.20-16.30: Afslutning af konferencen
Valgfrie oplæg – vælg to af disse oplæg:
1. Relation før metode – når relationer er den primære vej til forandring v/ Sverker Belin
2. PTSD i interpersonlige og kulturelle relationer v/Ala Goldblum Elczewska
3. Traumebevidst tilgang (TBT) – introduktion og erfaringer fra implementering i psykiatrien v/Louise Schwartz
4. Gennem traumet v/ Anders Korsgaard, Chefpsykolog ved Krisepsykologisk Klinik
5. Traumekroppen: V/ Angela Jørgensen og Mette Steen
6. Naturen som medterapeut v/Pernille Rodbjerg
Dag 2: Heldagsworkshop: Relationsarbejde & traumebehandling
Heldagsworkshoppen den 29. marts er en praksisnær workshopdag med Sverker Belin og Ala Goldblum Elczewska, der handler om relationsarbejde og traumebehandling. Den er for dig, der vil blive klogere på, hvordan du kan arbejde med traumer i egen praksis.
Program for dag 2:
9.oo-12.00: Workshop: Påvirkning og parallelprocesser i behandlingsrelationer v/Sverker Belin
På denne workshop har Sverker Belin fokus på, hvordan man kan forstå egne følelser og reaktioner i det relationelle arbejde. Samt hvordan disse kan bruges konstruktivt i arbejdet med de personer, man fagligt har med at gøre samt deres nærmeste pårørende. Når man arbejder med svært belastede klienter/borgere – det være sig med psykiske eller sociale problemer – kan det spille sig ud i relationen og påvirke en som fagperson. Sverker Belin vil både præsentere viden og gå i dialog med deltagerne om, hvordan man håndterer dette. Dermed er der mulighed for at brugbar viden og redskaber med til sin egen praksis.
12.00-13.00: Frokost
13.00-16.00: Workshop: Traumeoplevelser: Hvordan de kan præge individer forskelligt, og hvordan vi som fagprofessionelle arbejder med det v/Ala Goldblum Elczewska
Denne workshop vil reflektere over traumehistorien og vores tilgang til både en forståelse af traumer og håndtering af traumer. Det er nemlig ikke alle, der bliver traumatiseret af de samme hændelser. Statistiske beregninger peger på, at kun lidt over 30% bliver traumatiserede og har svært ved at komme videre i sit eget liv. Hvordan kan det forklares, og hvordan kan man som fagperson arbejde med dette? På workshoppen vil Ala involvere deltagernes egne erfaringer. Personlige og professionelle. Deltagere vil blive inviteret til, at dele deres egne cases på tværs af gruppen. Og spejle sig i hinandens kreative kort-eller-langvarige løsningsmodeller.
Vil du sikre dig en billet?
Konferencen+heldagsworkshop, 28. og 29. marts: Pris 3295 kr. (Early Bird-pris: 2995 kr.)
Det er også muligt at købe billet til en af dagene:
Dag 1: Konferencen Forstå traumet, d. 28. marts: Pris 1995 kr.
Dag 2: Heldagsworkshop Traumebehandling, d. 29. marts: Pris 1495 kr.
Om oplægsholderne
Sverker Belin, psykolog, psykoterapeut og supervisor. Han er specialist i klinisk psykologi og en efterspurgt underviser og foredragsholder i hele Skandinavien. Forfatter til flere bøger om psykologi og arbejdet med mennesker med alvorlige psykiske problematikker, bl.a. ”Galskabens magt”, Hans Reitzels Forlag 1999, ”Relation før metode”, Akademisk Forlag 2015.
Per Isdal, psykolog og psykoterapeut. Han er grundlægger af organisationen Alternativ til Vold (ATV). I snart 35 år har han arbejdet som terapeut for mennesker som udøver vold. Han har skrevet flere fagbøger, den seneste – Medfølelsens Pris er udkommet på dansk. Derudover har han skrevet bogen Meningen med volden. I 2017 blev han slået til ridder af St.Olavs orden af den norske konge for sit arbejde med mænd som udøver vold i nære relationer.
Angela Jørgensen, kropsterapeut, underviser og grundlægger af Manuvision og uddannet Manuvision-kropsterapeut siden 1998. Hun er leder af Manuvision forskning og Chok/traume-uddannelsen. Fra 2018-2021 initiativtager og leder af forskningsprojektet: ”Kropsterapiens effekt hos veteraner med PTSD” i samarbejde med Statens Institut for Folkesundhed og Krise- og Katastrofepsykiatrisk Center på Rigshospitalet.
Mette Steen, kropsterapeut, underviser og grundlægger af Manuvision og uddannet Manuvision-kropsterapeut siden 1998. Hun er leder af Manuvision forskning og Chok/traume-uddannelsen. Er desuden udvikler af Manuvision-træning og det ramte nervesystem samt Manuvision toårige uddannelsesforløb.
Ala Goldblum Elczewska, psykolog og psykotraumatolog. Hun kom til Danmark i 1969 som politisk flygtning fra Polen. Ala valgte at uddanne sig som pædagog og følgende som psykolog. Hun har specialiseret sig i klinisk psykologi og er specialist i psykotraumatologi. Hun har arbejdet i Danmark med traumatiserede flygtningefamilier, hvor en eller flere familiemedlemmer var ramt af PTSD, børn som voksne. Hun har arbejdet med de flygtninge, som i deres hjemland blev udsat for tortur og måtte flygte for at bevare livet. Hun har erfaring i at arbejde med mennesker, der lider af komplekse PTSD-reaktioner og efterfølgende adfærdsmønstre.
Anders Korsgaard, chefpsykolog ved Krisepsykologisk Klinik på Rigshospitalet. Han er specialist og supervisor i psykotraumatologi og en af de absolut førende på sit felt herhjemme. Krisepsykologisk Enhed, der organisatorisk er placeret under Rigshospitalets Neurocenter, betjener en række af Rigshospitalets centre og afdelinger med kriseterapeutisk bistand til indlagte patienter og deres pårørende. Han er ekstern lektor ved Københavns Universitet. Anders har ydet kriserådgivning i forbindelse med hændelser som Scandinavian Star-katastrofen, Estonias forlis og tsunamien i 2004.
Louise Schwartz, afdelingschef ved Afdeling for traume og Torturoverlevere, specialpsykolog, specialist og supervisor i psykoterapi. Har arbejdet i psykiatrien i mere end 20 år dels i klinikken og dels med implementering af traumebevidst tilgang til patienterne og de pårørende som led i nedbringelse af tvang i psykiatrien.
Pernille Rodbjerg, regionsleder i TUBA, uddannet psykoterapeut, supervisor og kandidat i pædagogisk psykologi. Gennem de sidste år har hun været projektleder for TUBAs samarbejde med Natur til et godt liv-Laboratoriet/Bikubenfonden. Herigennem har hun været optaget af inddragelse af naturen i den terapeutiske behandling af unge, der er vokset op i misbrugsramte familier og er blevet mere og mere fascineret af naturens store bidrag til at skabe større trivsel for de unge.