Individuel terapi
TUBA tilbyder gratis individuel terapi for unge mellem 14 og 35 år, der er vokset op i hjem med misbrug.
I et individuelt forløb i TUBA arbejder du sammen med en psykolog eller psykoterapeut med de temaer, du har brug for hjælp til. Terapeuterne i TUBA har en særlig viden om det at være barn af forældre med misbrugsproblemer, og de har stor erfaring med individuel terapi for unge.
Et forløb tilrettelægges efter dine behov og sammen med terapeuten aftaler du, hvor ofte I vil ses. I starten er det almindeligt, at I mødes hver til hver anden uge. Sammen med terapeuten aftaler du, hvor længe du har brug for hjælpen.
Individuel terapi – med dig i fokus
Det er dig, der bestemmer indholdet eller temaerne til samtalerne. Det er nemlig dig, der ved hvad der er svært for dig. Sammen med terapeuten sætter du nogle mål, du gerne vil opnå. Et mål kunne være: ”At blive mindre ked af det, når jeg har været i kontakt med min mor, og hun er påvirket”. Eller ”Jeg vil gerne kunne betro mig til min kæreste om hvordan jeg i virkeligheden har det”.
Det er ikke vigtigt kun at tale om ting, der har med din påvirkede forælder at gøre. TUBA er en hjælp til at få det bedre i det hele taget. Derfor er alle temaer velkomne, selvom de ikke umiddelbart virker til at have meget med dine forælders misbrugsproblemer at gøre. Vi taler ofte om grænser, kærester/parforhold, nærhed, vrede, sorg, andre psykiske problemer eller skole/arbejdsproblemer. For selvom det er terapi for unge, der er vokset op i familier med misbrug, som er omdrejningspunktet for vores arbejde i TUBA, er der altid plads til andre problemstillinger.
Sådan foregår terapien
Måske har du et billede af, at man skal have talt alting igennem eller skal græde meget for at få det bedre af et samtaleforløb. Sådan er det ikke. Det vigtige er, at du får hjælp til at komme videre og få fokus på et godt liv for dig selv. Jo mere du ved, hvad du gerne vil bruge samtalerne til, jo bedre kan forløbet blive for dig. Hvis du ikke ved det, kan du finde ud af det sammen med din terapeut.
Måske oplever du at få det lidt dårligere i starten af et terapiforløb. Det er meget almindeligt. Det kan være overvældende at begynde at tale om ting, man aldrig har talt om før. Selvom det kan være ubehageligt, kan det også give meget godt stof at arbejde med i samtalerne.
Det er vigtigt at du føler dig tryg og tilpas med din terapeut. Derfor spørger vi dig jævnligt til feedback på forløbet.
Gruppeterapi i TUBA
I TUBA er der også mulighed for at gå i gruppeterapi, hvor du arbejder sammen med en gruppe andre unge om at få det bedre. Det kan du læse mere om HER.