Illustration: Huskmitnavn
Din alder er afgørende for, hvor hurtigt du kan få hjælp i TUBA. Er du under 25 år, når du henvender dig, kan du starte i terapi stort set med det samme. Har du derimod rundet de 25 år, kan du risikere at komme på en venteliste. En venteliste, der især kan være lang i landets større byer.
At vi på en og samme tid har ledige pladser og lange ventelister kan virke paradoksalt. Men hvorfor er der egentlig denne forskel?
I bund og grund handler det om finansiering. TUBA er nemlig finansieret af forskellige sammensætninger af statslige puljer, kommunale aftaler, almenvelgørende fonde og private donationer.
De midler, vi får, er som regel øremærket en bestemt aldersgruppe, og der skelnes ofte mellem, om man er under eller over 25 år. De midler, vi får til at hjælpe unge under 25 år, må altså ikke bruges på at hjælpe unge over 25 år – og omvendt.
Som det ser ud nu, er behovet for hjælp til unge, der er fyldt 25 år, større, end vi har midler til at dække. Derfor opstår der ventelister. Dette er især et problem i de større byer.
For unge under 25 år er det anderledes. Vi har flere midler til at hjælpe denne aldersgruppe, og derfor har vi mange steder ledige pladser.
Er du – eller kender du nogen – under 25 år?
Så tøv ikke med at kontakte TUBA. Du er også velkommen til at kontakte os, hvis du er i tvivl om, om TUBA er noget for dig. Vores dygtige terapeuter er klar til at tage en snak med dig, så I sammen kan finde ud af det.
I TUBA tilbyder vi både individuel og gruppeterapi. Bor du ikke i nærheden af en fysisk afdeling, eller er du af andre grunde forhindret i at deltage fysisk, kan du også komme i online terapi. Find en afdeling i nærheden af dig og kontakt os her.
Er du – eller kender du nogen – over 25 år?
Det kan føles frustrerende og uretfærdigt, at dine muligheder for hjælp afhænger af din alder og din bopæl. Og det kan vække modløshed at blive mødt af en lang venteliste, når man endelig har taget sig mod til at række ud.
Imens du venter på, at det bliver din tur, har vi en række andre tilbud, du kan benytte dig af:
- Online-rådgivning
Her kan du skrive med os om lige præcis det, der fylder for dig. Du kan skrive til os via chat, SMS eller brevkasse. Find chatten og dens åbningstider her. - Drop-in møder
Vi holder løbende drop-in møder, hvor du kan blive klogere på forskellige emner som nære relationer, roller, ansvar, selvværd og vigtige temaer. Du kan se et overblik over vores kommende drop-in møder her. Du kan også se tidligere afholdte online drop-in møder her: - Tubanu
Bliv en del af et givende fællesskab for unge, der er vokset op i hjem med misbrug. Tubanu har afdelinger i 10 forskellige byer landet over. Her mødes unge og laver forskellige hyggelige og sjove aktiviteter. Opvæksten er et fælles udgangspunkt – men ikke et omdrejningspunkt. Læs mere om Tubanu og bliv medlem her. - Sommerhøjskole
På TUBAs Sommerhøjskolen mødes 75 unge, der er vokset op i hjem med misbrug, til en uge fyldt med kreativitet, hygge og samhørighed. Læs historien om Sandra, der var med på Sommerhøjskolen og for første gang følte, at hun var en del af et fællesskab, her. Hold øje med, hvornår du kan tilmelde dig næste års Sommerhøjskole her på hjemmesiden og på vores sociale medier @tubadanmark. - TUBAs Skriveskole
Er du vild med at skrive, og har du lyst til at udfordre dig selv og dine tekster i et trygt og inspirerende rum? Så er TUBAs Skriveskole måske noget for dig. Du kan læse om Skriveskolen og om ansøgningsprocessen her. Hvert år udgiver Skriveskolen en antologi. Du kan læse om den seneste udgivelse her her.