Fra torsdag d. 13. juni til lørdag d. 15. juni kan du møde TUBA på Folkemødet på Bornholm. Du finder os på Kæmpestranden telt J40. Vi har tre events på programmet i vores eget telt og en ambassadør med på Hovedscenen, når filminstruktør Christina Rosendahl inviterer til debat om pårørende og behandlingsgaranti i forbindelse med filmen “Fuld af kærlighed”. Vi glæder os – og håber vi ses!
PROGRAM
Torsdag d. 13. juni kl. 13 – 13.45 – TUBAs telt J40, Kæmpestranden
Mænd, sårbarhed og terapi
Hvorfor er det svært at tale om følelser som mand? Det skal vi i fællesskab med Sebastian Lynggaard (aka. Herlige Svend) og to ambassadører fra TUBA, Julian og Christian, blive meget klogere på til dette oplæg. Fordomme er der mange af, når det kommer til, hvorfor mænd ikke deler ud. Men det er ikke så enkelt. Vi skal tale om maskulinitetsidealer, berøringsangst og fællesskaber.
Torsdag d. 13. juni kl. 16 – 16.45 – TUBAs telt J40, Kæmpestranden
En barndom, der ikke er for børn
Hvert 10. barn i Danmark vokser op i en familie med alkoholmisbrug, ifølge Sundhedsstyrelsen. Hvert år har TUBA ca. 3.000 unge i terapeutisk behandling. Unge, der kæmper med angst, depression og andre belastninger, som de tager med sig ind i ungdoms- og voksenlivet. Men hvad vil det egentlig sige at være barn af en misbruger? Hvordan kan løgne, svigt og fortielse udvikle sig til senfølger, der kan få store konsekvenser senere i livet? Til dette event kan du møde Wicki og Christian, der begge er ambassadører TUBA, og som vil fortælle lidt om deres opvækst, og om hvordan de er nået dertil, hvor de er i dag. For det er heldigvis muligt at få det bedre.
Fredag d. 14. juni kl. 15.40 – 16.30 – Hovedscenen på Folkemødet
En “Fuld af kærlighed” debat om alkoholmisbrug og pårørende
Hovedtemaet for debatten vil være medafhængighed og behandlingsgaranti for alle pårørende til mennesker med alkoholmisbrug med udgangspunkt i filmen “Fuld af kærlighed”. Filmen er en samfundsøjenåbende film om pårørende til mennesker med alkoholmisbrugs rolle i det misbrug, der finder sted. Konsekvenserne for pårørende til mennesker med alkoholproblemer er enorme. Pårørende kan både være børn, ægtefæller, søskende, forældre m.fl. Herhjemme er der behandlingsgaranti for dem, der drikker, men det samme er ikke tilfældet for de pårørende. Det mener alle de store organisationer og eksperter inden for området, at der skal laves om på. Men det kræver politisk handling.
Deltagere: Rosa Eriksen (M), Per Larsen (K), Pia Olsen Dyhr (SF), Christian Rosendahl (filminstruktør og pårørende), Anette Søgaard Nielsen (forsker, SDU) og Kristoffer Lundholm (pædagog, musiker og ambassadør for TUBA)
Lørdag d. 15. juni kl. 13.15 – 14 – TUBAs telt J40, Kæmpestranden
Børn af misbrugere: Hvorfor går vi i terapi?
Hvorfor går vi i terapi? Er det overhovedet nødvendigt som pårørende? Hvert år henvender mere end 2.000 unge sig til TUBA i håb om at få hjælp og redskaber til at tackle nogle af de udfordringer, som de er ladt tilbage med efter en opvækst præget af forældres misbrug. Til dette oplæg kan du møde Ditte Vind Abrahamsen, der er uddannet psykoterapeut og er regionsleder i TUBA. Ditte har mange års erfaring med behandling af pårørende og vil gøre os klogere på, hvad det betyder at tilbyde specialiseret terapi – og hvorfor det virker. Udover Ditte kan du også møde to unge, der tidligere har fået hjælp i TUBA, og som vil sætte lidt ord på, hvilken forskel terapien har gjort for dem.