Hvordan påvirker det at vokse op i et hjem med misbrug? Og hvilken hjælp er der at hente? Saml udskolingen, gymnasiet eller erhvervsskolen til et gratis oplæg om et emne, som berører rigtig mange, men som vi taler alt for lidt om.
Igen i år sætter Alkohol og Samfund et nationalt fokus på alkohol og de afledte effekter af vores forbrug i uge 40. Det er en vigtig men svær samtale, som vi gerne vil bidrage til.
Vi ved, at næsten halvdelen af dem, der kommer i TUBA, aldrig har talt med nogen om deres forælders misbrug før. Det på trods af, at der sidder 2-3 børn i hver skoleklasse, som har en forælder, der drikker for meget.
Det efterlader de børn, som vokser op med misbrug, med følelser af skyld, skam og ensomhed. Men det kan være svært at tale om – for både børn og voksne – fordi emnet er så tabuiseret. Netop derfor er det vigtigt, at vi tør tale om det.
Skal vi hjælpe med at starte den svære samtale?
I uge 40 turnerer vi rundt på skoler i hele landet med et oplæg, der skal sætte gang i den svære samtale. Går eller arbejder du på en folkeskole, en erhvervsskole, et gymnasium eller et andet sted, der arbejder med unge mennesker, så kan vi også komme en tur forbi hos jer.
Til oplægget I vil få besøg af en ung, der er vokset op i et hjem med misbrug, og en erfaren terapeut fra TUBA, som vil gøre jer klogere på, hvordan det er at vokse op i et hjem med misbrug, hvad man kan være opmærksom på hos sig selv og sine venner, og hvilken hjælp, der er at hente. Oplægget varer i omkring en time, og efterfølgende vil vi også være til stede for eventuelle spørgsmål – både fra nysgerrige elever og fagpersoner, der mangler faglig sparring.
Vil du som dansklærer arbejde mere med emnet i undervisningen, så kan du tage udgangspunkt i vores undervisningsforløb til elever i 7. – 10. klasse. Undervisningsforløbet beskæftiger sig blandt andet med klassisk filmanalyse, og så lever det op til læringsmålene for dansk i 8. – 10. klasse. Det består af tre kortfilm, dertilhørende undervisningsmateriale og en udførlig lærervejledning.
Læs mere om og find links til materialet her.
Ønsker du at få os ud på din skole? Så skriv en mail til , og så vender vi tilbage til dig.