Spørgsmål og svar om 1:1-chatten

TUBA's logo Hvem kan bruge chatten?
Chatten er for unge mellem 14 og 35 år, der er børn af misbrugere.

TUBA's logo Er der nogle problemer, der er for store eller små at tale om?
Nej, der er ingen problemer, der er for store eller små at tale om. Vi kan tale om lige det, du har lyst til.
Rådgiverne i TUBA er specielt gode til at tale med unge, der er børn af misbrugere, og om de konsekvenser, det har i deres liv. Hvis der er andre ting, der også fylder meget hos dig, kan rådgiveren altid hjælpe dig med at finde et sted at snakke med nogen om lige netop dét, der fylder hos dig. 

TUBA's logo Hvor lang tid kan jeg chatte?
For at sikre, at så mange som muligt kan komme igennem, kan du højest chatte i 1 time ad gangen. De fleste chats varer 30-60 minutter. Rådgiveren holder øje med tiden og siger til i god tid, inden I skal afslutte.

TUBA's logo Hvem chatter jeg med?
Rådgiverne i TUBA har alle kendskab til det at vokse op i en familie med misbrugsproblemer og erfaring med at rådgive unge. Udover den erfaring de allerede har, bliver de uddannet i at chatte og i hvordan, det kan være at vokse op i en familie med misbrugsproblemer. Alle rådgiverne er frivillige og chatter i deres fritid.
Rådgiverne er anonyme, og du kan ikke lave en aftale om at tale med den samme rådgiver en anden dag. Det er forskelligt, hvor mange rådgivere, der er på vagt ad gangen, og du kan ikke få at vide, hvem der er på vagt.

TUBA's logo Hvor mange unge chatter rådgiverne med ad gangen?
Rådgiverne chatter kun med én ung ad gangen.

TUBA's logo Kan jeg bruge chatten flere gange?
Ja, det kan du godt. Det er helt okay.

TUBA's logo Skal I vide, hvem jeg er?
Nej, du kan være helt anonym. Du vælger selv, hvilke oplysninger du deler med rådgiveren. Du bliver bedt om at oplyse, hvor gammel du er og om du er dreng/mand eller pige/kvinde. Det gør du, så rådgiveren bedre kan rådgive dig. 

TUBA's logo Hvordan virker køen?

Nogle gange kan der være kø på chatten. I kø-vinduet kan du se, hvilket nummer du står. Når rådgiveren bliver ledig, får du mulighed for at starte chatten. Hvis du overser din tur, får du tur igen næste gang, der er en rådgiver ledig. Vær opmærksom på, at selvom du står nummer 1 i køen, kan der stadig være lang ventetid. 

TUBA's logoGemmer I oplysninger om det, vi snakker om?
Når du eller rådgiveren afslutter chatten, gemmes den i en kort periode. Den kan blive brugt til uddannelse af rådgivere, men du forbliver naturligvis anonym.
Rådgiveren registrer altid oplysninger om din alder, køn og samtaleemner til statistisk brug. Det registreres anonymt.

Har du yderligere spørgsmål eller ris og ros er du velkommen til at sende en mail til rådgivningskoordinator Camilla Rode Jensen på crj@tuba.dk