Undervisningsmateriale til folkeskolen

Undervisningsmateriale til folkeskolen TUBA

Skal misbrug på skoleskemaet?

Så benyt dig af TUBAs undervisningsmateriale til at sætte fokus på misbrugsproblemer i familien. Materiale er lige til at downloade og tilrettelagt så det passer ind i tværfagligt arbejde og projektarbejde i grundskolens 7. -9. klasser.

Materialet er spækket med øvelser, info og debatskabende film, og så har TUBA lavet en særlig vejledning til dig som lærer, hvis en sårbar elev træder frem.

Materialet kan for eksempel bruges til temaerne alkohol, tabu og misbrug.

I undervisningsvejledningen finder du gode øvelser for hele klassen og oplæg til gode debatter i klassen. 

I lærervejledningen finder du gode råd til hvordan du bruger materialet, hvordan du forbereder dig bedst og hvordan materialet passer ind i dine årlige mål som lærer. 

Find alt undervisningsmaterialet samt de debatskabende fortællinger fra unge, der er vokset op i misbrugshjem.

(klik på billederne herunder for at læse de unges fortællinger)

Alex var alene med sin fulde mor næsten hver eftermiddag som barn, indtil hun i fuldskab faldt og fik en hjerneskade. Alex har ikke talt med hende siden. Eller tilgivet. Alex var 17 år. Julie passede sin lillesøster som 5-årig. Da hun var 13 år blev hun anbragt i sin tredje plejefamilie. Rasmus var 15 år gammel, da han stod alene med sin døddrukne far og sørgede for ambulance. Har i dag droppet tanken om at faderen stopper med at drikke. Lena fik sig selv fjernet hjemmefra, da hun gik i 10. klasse.