Kære dig

Jeg blev glad da jeg læste overskriften på dit brev ”Er det mig der skal tage ansvaret?” for svaret her er meget simpelt, NEJ det er ikke dig som skal tage ansvaret!

Din hjemme situation er, som jeg kan læse af dit brev, virkelig ikke rar. Din far drikker regelmæssigt, han bliver så fuld at du ikke kan komme i kontakt med ham, og når han er ædru er han helt uinteresseret i dig og dit liv, du kan ikke have en samtale med ham. Dine forældre skændes, og bliver rasende på hinanden, kaster med ting og har kold tavsheds krig. I kan ikke bare have en hyggelig aften sammen, du har ingen søskende du kan vende dig til og stå sammen med. Din mor er ikke den store støtte, du kan ikke tale med hende om dine problemer, og umiddelbart lyder det som om hun lægger ansvaret for en eventuel skilsmisse fra din far over på dig, og hun vil ikke støtte dig i at tale med ham om dine problemer med ham.

Du skriver at du ikke har nogen du kan gå til, og det får mig til at tænke på at du også må føle dig alene og ensom i hele dette cirkus af ballade som du dagligt oplever. Og som du selv skriver, nogen som faktisk forstår de problemer du står midt i. Det er meget svært at navigere i alt dette uden støtte fra nogen som forstår en, og som måske endda selv har samme erfaringer og har lyst til at dele dem, og en eller nogen man kan tale med og dele både store og små situationer med, måske endda blive inspireret og hjulpet til at få hverdagen til at blive så ok som den nu kan blive under de voldsomme betingelser du lever under. Mon du ved at der findes muligheder for dig? Det gør der!

Jeg tror Tubas gruppechat vil være noget for dig, i gruppechatten møder du andre der som dig bor med drikkende forældre og de konsekvenser der nu en gang er i familier med disse problemer, her møder du unge som kender til det du oplever og sammen støtter I hinanden ved at dele de oplevelser I hver især har, der er også en TUBA rådgiver tilstede i chatten.  Gruppechatten er åben mandage kl. 18-21 og torsdage i ulige uger kl.18-21.  Du kan finde den her http://tuba.dk/chat

Udover gruppechatten vil jeg også anbefale dig at kontakte en TUBA afdeling i nærheden af hvor du bor, og tale med dem om eventuelt at starte i et terapi forløb. Jeg tror du vil få meget ud af at deltage i gruppe terapi sammen med andre unge.  Du kan finde TUBAs afdelinger her http://tuba.dk/hj%C3%A6lp

Jeg syntes du er sej, at du har skrevet til os, det kræver stort mod at række ud og at dele sine problemer med andre. Det smukke ved at gøre dette er at man ikke kun hjælper sig selv, man hjælper andre i samme situation ved at turde sige det højt som ingen vil snakke om!  Tak til dig fordi du skrev! Jeg håber du har fået noget med som du kan bruge fremover. Og du er altid velkomme igen her i brevkassen.

Kærlige hilsner
Jette / Tuba