Mit barn
Kortfilmen Mit barn handler om en ung kvinde, der for nyligt har fået sit første barn, og som kæmper med sin selvtillid som forælder. Hun har svært ved at stole på sin rolle som mor for sit eget barn, fordi hun ikke selv har en sund forældrerolle at spejle sig i og læne sig op ad.
Filmen bygger på TUBAs viden om børn og unge af forældre med alkohol- eller stofproblemer. Den er fiktion, men den er inspireret af en virkelighed, som følger alt for mange i Danmark lige nu.
Mit barn er sidste kortfilm i en trilogi.
Den første, Ida, handler om at være nødt til at tilpasse sig misbruget, når man er barn i en familie ramt af alkoholproblemer. Du kan se den her: IDA
Den anden, Natsværmer, handler om at være ung og skulle løsrive sig forældrenes alkoholproblemer for at finde sine egne ben. Du kan se den her: Natsværmer
TUBA og Space Rocket præsenterer kortfilmen Mit barn. Skrevet og instrueret af Anders Walter og produceret af Lene Børglum. Ide: Anders Walter og Henrik Appel, TUBA. Medvirkende: Mathilde Arcel Fock, Andreas Jessen, Laura Bro, Ella Josephine Lund Nilsson.
Nye forældre kan have en tendens til at stræbe efter at være perfekte forældre. Men forskning viser, at man som forælder er ”perfekt” ved at være ”god nok”.
Kilde: Sundhedsplejersken
Undervisningsforløb til 8.-10. klasse baseret på Mit barn
Hvordan er det at vokse op i en familie med alkoholproblemer? Hvilke følger har det senere hen i livet? Hvad kan man gøre for at hjælpe en ven, der lider under det? Det kan elever i 8.-10- klasse lære om ved at følge TUBAs undervisningsforløb, der er baseret på Mit barn, samtidig med at de kan arbejde med klassisk filmanalyse.
Materialet ligger frit tilgængeligt med et UNI-login på forstå.dk, hvor du også kan finde undervisningsforløb baseret på TUBAs øvrige kortfilm; Ida og Natsværmer.
Det er målrettet danskundervisningen, der følger en omfattende lærervejledning med, og det er tilrettelagt, så det efterlever læringsmål for dansk i 8.-10. klasse.
Fortællinger fra nybagte forældre
ROSA: OM IKKE AT KUNNE GIVE SINE BØRN DEN PERFEKTE MORMOR
“Jeg var overbevist om at blive mormor ville løse alt. Måske lidt en følelse af, at når jeg nu ikke var nok, så måtte et barnebarn være det”
AMALIE: OM FRYGTEN FOR AT ARVE SIN FARS ALKOHOLPROBLEM
“Alkohol skal ikke være det, der dulmer de dårlige følelser, som man bærer rundt på. Mine børn skal ikke se, at alkohol bliver brugt til selvregulering”
RIKKE: OM AT VÆRE SELVLÆRT FORÆLDER OG AT TVIVLE PÅ SIG SELV EN MILLIARD GANGE
“Det er sindssygt svært ikke at blive fanget i følelsen af ikke at gøre det godt nok, eller have en konstant frygt for at fejle som forælder”
585.000
Vidste du, at der i Danmark er 585.000, som har et skadeligt alkoholforbrug, der har manifesteret sig i en fysisk og psykisk skade?
Kilde: Forebyggelsespakke Alkohol
122.000
Vidste du, at 122.000 børn lige nu vokser op i familier med alkohol- eller stofmisbrug?
Kilder: Sundhedsstyrelsens alkoholstatistik og rapporten Alkohol i Danmark 2015
60.000
Vidste du, at der årligt bliver født omkring 60.000 børn i Danmark. 9 af dem bliver i gennemsnit diagnosticeret med den værste alkoholskade: Føtalt alkoholsyndrom (FAS).
Kilder: Alkoholstatistik 2015, Sundhedsstyrelsen og Danmarks Statistik
Unge, der har forældre med alkoholproblemer, kæmper oftere med følelsen af ensomhed, lavt selvværd, nervøsitet og depression end unge, hvis forældre ikke har alkoholproblemer.
Kilde: Undersøgelse fra SDU
Tallene i sig selv viser at du ikke er alene, men derfor kan det godt føles sådan alligevel. Hos TUBA sørger vi for, at du ikke er alene om at håndtere problemerne.
Hos TUBA kan du vælge det forløb, der passer til dig
Chat
I vores chat kan du helt anonymt dele dine tanker med en rådgiver. Der er ikke andre end dig og chatrådgiveren, der kan se, hvad I taler om. Et trygt rum, hvor du kan stille spørgsmål, tale om det der er svært og blive guidet af vores erfarne rådgivere.
TUBA terapi
Et forløb i TUBA giver dig mulighed for at drøfte emner og udfordringer der fylder hos dig. Det kan være alt fra, hvordan du tackler lavt selvværd, manglende selvtillid, konflikter, parforhold og til at leve med en forælder, der har et misbrugsproblem.
Afdelinger
Find en afdeling tæt på dig eller giv os et kald, så hjælper vi dig med at finde en afdeling du kan være tilkyttet.
Mit barn er støttet af: TrygFonden – Ole Kirk’s Fond – A-Camera – FILMGEAR – Glad Mad – Cameo – OMI.