Vil du med på TUBAs skriveskole? Så er det nu, du skal søge. Du skal skrive en tekst på højest 7500 anslag og sende den pr. mail til os senest 24. oktober. Emnet er frit.
Er du vild med at sætte ord på skrift? Vil du gerne blive bedre? Udforske og udfordre? Sammen med andre? TUBAs skriveskole er for dig, som har lyst til at prøve kræfter og tage chancer med teksten – i et trygt rum.
Forlaget Gyldendals eventchef Christina Thiemer og terapeut Jeppe Berg Sandvej står for et 6 måneders forløb, hvor rammener er frie, begejstringen stor og arbejdet med teksten intensivt.
Du kan forvente et forløb med en masse tid til at arbejde med teksterne, både sammen med holdet og for dig selv derhjemme. Vi får også gæster fra branchen og andre inspirationskilder på besøg. Herunder en eller flere redaktører fra Forlaget Gyldendal.
Du vil få forskellige skriveopgaver, som du kan øve dig på, lige som du får lejlighed til – i dit eget tempo – at træne dig i at læse din tekst højt for andre og høre deres reaktioner.
Det handler ikke om at præstere, men om at arbejde med skrivning, og målet er ikke den perfekte tekst, men at du skriver dig ind på din personlige stil, hvor du kan drage nytte af netop dine erfaringer. Og at du nyder og lærer, bruger dine kræfter og har det sjovt sammen med os andre.
Øvelserne vil lægge op til at eksperimentere med genrer og temavalg – men i sidste ende er det op til dig, hvad og hvordan du vil skrive.
Målet er, at du får lært en masse og får en god oplevelse. Hvis du også ender med at stå med en tekst, som du har lyst til at skubbe videre ud i verden, vil vi også forsøge at hjælpe dig med det, efter bedste evne.
Optagelseskrav:
Indsend en tekst på max. 7.500 anslag. Emnet er frit.
Send din tekst til: senest 24/10.
Der er plads til 10 deltagere. Modtager vi flere ansøgninger, vælger vi 10 ud på baggrund af vores bedste dømmekraft.
Du får besked, om du har fået plads senest 8/11.
Praktisk:
Forløbet er gratis for dig. Det strækker sig over 10 søndage og en hverdag hen over ca. 6 mdr.. Forløbet slutter i maj 2021 med forbehold for uforudsete forhold, der kan gøre det nødvendigt at lave ændringer. I så fald får du besked i så god tid som muligt. Det vil dreje sig om datoerne: 5/12 – 9/1 – 6/2 – 20/2 – 6/3 – 20/3 – 3/4 – 1/5 – 15/5.
Derudover vil der være yderligere to datoer, som endnu ikke er fastlagte. Det drejer sig om en hverdag i Gyldendals lokaler og en receptionsdag. Datoerne bliver meldt ud så hurtigt som muligt.
Hvis du bliver optaget og siger ja, forventer vi, at du prioriterer forløbet højt og deltager hver gang.
Skriveholdet vil som regel mødes i København i TUBAs lokaler på Vesterbrogade 69, 1. sal. Hvis du kommer langvejs fra, kan du få dine transportudgifter refunderet. Vi mødes som regel søndag kl. 12-17. TUBA sørger for te, kaffe og snacks/frugt.
Du kan se de seneste to års udgivelser her:
NB: Dokumentarudsendelse om en eller flere deltagere på TUBAs Forfatterskole
En dokumentarist har vist interesse for vores projekt og kunne godt tænke sig at lave en dokumentar om det. Hvis det bliver aktuelt – og der er en del ting, der skal falde på plads, før det faktisk bliver til noget – vil det betyde, at der kan komme nogen og filme et par gange undervejs i forløbet. ALLE vil kunne bede om enten ikke at blive filmet eller blive anonymiseret. Så INGEN kommer til at deltage, som ikke har lyst til det.
Hvis du søger ind på TUBAs Forfatterskoleforløb, OG du kunne have lyst til at indgå i et samarbejde med dokumentaristen om dokumentaren, vil vi bede dig om at skrive det til os i din ansøgning. Hvis du bliver optaget i forløbet, vil han så tage kontakt til dig for at afklare, om der er grundlag for et samarbejde.
Dokumentaren er tænkt som en fortælling om en ung, der går i TUBA og er med på TUBAs skriveskole, og skal gerne både handle om skriveprocessen, terapiforløb og baggrundshistorien.
MEN HUSK: Det her med dokumentaren er HELT frivilligt og kun for dig, hvis du selv synes, det kunne være en fantastisk mulighed for at fortælle din historie – forhåbentlig til gavn for os alle og måske ikke mindst for andre unge fra familier med misbrugsproblemer, der går og tror, de er alene i verden.